Κακoπετριά

    Το πανέμορφο αυτό χωριό της Κύπρου, βρίσκεται μέσα στο πράσινο, ανάμεσα στις όχθες των ποταμών Γαρίλλη και Καρκώτη. Βρίσκεται στην κοιλάδα της Σολέας, στις παρυφές της οροσειράς του Τροόδους. Τα άφθονα νερά των ποταμών της Κακοπετριάς, Καρκώτη και Γαρίλλη, έδωσαν την ώθηση για την κατασκευή νερόμυλων. Στην είσοδο της Παλιάς Κακοπετριάς, πλησίον του ανηφορικού δρόμου που καταλήγει στην εκκλησία της Μεταμορφώσεως, ορθώνεται μια μεγάλων διαστάσεων πέτρα, γνωστή ως «Πέτρα του Αντρογύνου».Με την«Πέτρα του Αντρογύνου» συνδέονται μια σειρά από παραδόσεις.

   Το κοινοτικό συμβούλιο Κακοπετρίας μιλάει για τις παραδόσεις του χωριού. Στην ιστοσελίδα τους μπορείτε να μάθετε την ιστορία του χωριού, την ζωή του χωριού (ήθη και έθιμα), καθώς και πληροφορίες για τις παροχές που προσφέρει το χωριό.Είναι κτισμένη σε υψόμετρο 667 μέτρων κατά μήκος του ποταμού Καρκώτη, 63 χιλιόμετρα από την πόλη της Λευκωσίας και 52 χιλιόμετρα από την πόλη της Λεμεσού. Ένας ιδανικός προορισμός για πολλούς ντόπιους αλλά και για ξένους επισκέπτες. Δείτε τον χάρτη. Βρείτε ξενοδοχεία στην Κακοπετριά για να περάσετε ένα από τα επόμενα τριήμερα!! Καλή ξεκούραση!!

_1   21--p4240090(2) kakope

Φεύγοντας από το χωριό Κακοπετριά, αξίζει να έχετε επισκεφθεί την εκκλησία του Αγίου Νικολάου της Στέγης η οποία βρίσκεται δύο μόλις χιλιόμετρα έξω από την Κακοπετριά.

   59_Agios_Nikolaos_tis_Stegis_Byzantine_Church_at_Kakopetria

Advertisements

2 thoughts on “Κακoπετριά

  1. Reblogged this on PameTaxidia and commented:
    Πολύ ενδιαφέρον αυτά που έγραψες για την Κακοπετριά! Ένα υπέροχο τοπίο που αξίζει να το επισκεφτεί κάποιος στην Κύπρο όπου έχει μικρό καταρράκτη είναι τα λουτρά του Άδωνη στη Πάφο (http://www.cyladies.com/article/taxidiotikes-apodraseista-loytra-toy-adoni ).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s